Investering

Hvad er investering

Når man taler om investering handler det om et bredt spektrum af aktiviteter. De fleste kender til ejendomsinvestering eller aktieinvestering, om ikke andet så af navn. Der findes også investering indenfor så forskellige ting som kunst, vin, frimærker og gamle biler. Ja, faktisk indenfor alt mellem himmel og jord. Fællesnævneren er det faktum, at investering altid handler om køb – og senere salg – af et eller andet aktiv, som man satser på skal stige i værdi. Buy low, sell high.

Man deler investering og spekulation op efter, hvor lang tidshorisonten for investeringen er. Er tidshorisonten kort, fra få sekunder op til en måned eller to, taler man om trading.

Forskellige tidsrammer

Daytrading – også kaldet intraday trading – er som navnet antyder en betegnelse for strategier, hvor handlerne afsluttes indenfor samme dag. Swing trading løber lidt længere, typisk over et par dage til et par uger, mens det ved position trading drejer sig om handler af endnu længere varighed. Men fælles for alle former for trading er, at man handler aktivt – i kontrast til den tilgang til investering, som bankerne m.fl. slår til lyd for, som er det, man kalder for buy-and-hold. Her justerer man kun sjældent sin portefølje, og endnu vigtigere har man den grundantagelse, at ethvert forsøg på timing af markedet er meningsløst og vil fejle. 

Hvad kan man?

Vi tradere beskæftiger os groft sagt ikke med andet end netop det at forsøge at time vores handler. En anden afgørende forskel er, at vi kan handle begge veje: Både gå lang (købe først) eller kort (sælge først). Mange vælger at kombinere begge måder at investere på – buy and hold (ironisk kaldet buy and hope) og aktiv trading: Det foregår i praksis ved, at man for en portion af sine penge køber fx aktier og investeringsforeninger, som man ”bare lader ligge” – og så for en anden del aktivt trader.

Uanset om vi taler investering i et længere perspektiv, eller om vi taler aktiv trading, er et af de vigtigste værktøjer, som vi hos Ago-trade benytter os af, Teknisk Analyse. Du kan læse nærmere om teknisk analyse her. Vi skeler også til de (makroøkonomiske) tendenser, der rører sig i tiden, da vi ikke mener, det går an helt at se bort fra de underliggende økonomiske mekanismer. Det kan du læse nærmere om i afsnittet om her.

Er du interessereti at lære mere om både investering, trading teknisk analyse og makroøkonomi, er der undervisning i alle aspekter på vores online kursus, det kan du finde her.