Trading og Markeder

Rum for læring

Sidste år skrev jeg et blogindlæg om læring og udvikling med inspiration fra sportens verden. Emnet er stadig super relevant, da et af de store problemer vi tradere står overfor, er, at vi er meget alene med vores læring og udvikling. Det er vi i en situation, hvor vi i virkeligheden har enormt meget brug for et sundt og givende læringsmiljø, for at kunne lære at udnytte vores fulde potentiale.

Nu har jeg levet som trader i en årrække, og livet som trader er ikke altid rosenrødt og sukkersødt. Vi lever et liv, hvor vi dagligt skal performe og yde vores maksimale. Det er gode perioder og dårlige perioder. Nogle gange er det let at få øje på, hvorfor det går godt eller dårligt, andre gange er det langt sværere at se, hvad årsagen er. Men en ting er sikkert, og det er, at har man nogle man kan læne sig op ad, og får råd og vejledning af, så vil man kunne lære meget mere om sig selv og sin trading, end hvis man står alene og skal forsøge at navigere gennem ups and downs. Og man vil meget hurtigere og lettere kunne opbygge sunde trading vaner, og komme af med de dårlige og dyre trading vaner.

Selvom jeg lever som trader, og bruger hele mit liv på det, så føler jeg ikke, at jeg udnytter MIT fulde potentiale. Jeg kunne rigtig godt tænke mig en løftestang, der kunne medvirke til at ekspandere min læringskurve, hjælpe mig til at se ting i min trading jeg ikke selv ser, og måske se ting i et andet perspektiv.

Problemet er bare, at kan man allerede trade, så er der ikke rigtig nogle tilbud. Det er muligt at der er, men jeg har i hvert fald ikke været i stand til at finde dem. Og slet ikke i Danmark. Men jeg fandt til sidst frem til noget i udlandet, til en betragtelig pris. Jeg snakkede med dem om hvad jeg søgte, informerede om at jeg arbejder som trader, søgte sparring og læring på et avanceret niveau. Jeg betalte en klækkelig sum for det. Desværre blev jeg slemt skuffet. Der var ikke noget sparring til mit niveau. Der var rigtig meget basal viden. Jeg efterspurgte flere gange sparring på konkrete problemstillinger, og den feedback jeg fik, var, hvad tænker du, du kan gøre???

Til sidst gik jeg til en af ejerne og bad om sparring på et højere niveau, og blev herefter kontaktet af en meget erfaren og dygtig trader. Jeg var ovenud begejstret for endelig at få hul igennem. Men glæden blev kort, og virkelig skuffende. Jeg fik ikke noget sparring, men blev tilbudt et nyt forløb på 4 uger, med i hvert fald 3 samtaler om ugen af 30-60 min varighed. Og lad mig bare sige det ligeud, det var ikke billigt. Jeg var ved at falde ned af stolen. Jeg var så overrasket, og rimelig forarget, og så blev jeg virkelig gal.

Det er jo en absurd historie. Men pointen i den er, at der mangler simpelthen rum for læring gennem sparring. Jeg kan se hvor meget det giver mig, at sidde i et professionelt miljø, og selvom der er mange der hungrer efter det, så har vi ikke rigtig nogle tilbud i Danmark. Derfor har jeg efter en del overvejelse besluttet, at lave min søns gamle anneks om til kontorpladser, så op til 3 mennesker ad gangen kan købe et intensivt mentorforløb, med personlig sparring og læring hver dag. Den læring vi kan få, er helt afgørende for hvor vi lander som tradere, og hvor lang tid det tager os at komme derhen hvor vi ønsker. Og jeg ønsker at byde ind med det jeg kan, og forhåbentligt være med til at gøre vejen lettere for nogle andre ildsjæle der ligesom mig også brænder for trading.

Hvis du vil vide mere, kan du enten læse om det på min hjemmeside her

Eller skriv til mig på nanna@ago-trade.com